Horecabedrijven

5a73dfc1-1f89-4822-91d3-368f4cd05e2cHorecabedrijven hebben een aantal verplichtingen en specifieke kenmerken op het gebied van riolering. Doordat er in het algemeen meer oliën en vetten worden geloosd dan een normaal huishouden, is het gebruik van vetafscheiders en slibvangputten verplicht gesteld. Deze regels gelden voor bedrijven met keukens voor bedrijfsmatige bereiding van warm eten zoals hotels, restaurants, ziekenhuizen en andere horecabedrijven.

Waarom is een vetafscheider zo belangrijk in de horeca?

Het is belangrijk om een vetafscheider te laten installeren. Het is namelijk een goede methode om afvalstoffen zoals plantaardige en dierlijke oliën en vetten te scheiden van de normale afvalproducten voordat het afvalwater de riolering bereikt. Dit is belangrijk, omdat deze scheiding ervoor zorgt dat de riolering niet aangetast wordt en in het uiterste geval zelfs verstopt raakt.

Ook kunnen, als er geen sprake is van een vetafscheider, de vetzuren ervoor zorgen dat het riool dusdanig wordt aangetast dat de levensduur van het riool aanzienlijk wordt verkort. Door het plaatsen van een goede vetafscheider en het goed onderhouden ervan, kunnen al deze problemen makkelijk worden voorkomen.

Het is dus belangrijk om een vetafscheider te laten plaatsen bij de riolering van horecabedrijven. Het is echter ook belangrijk om deze goed te onderhouden. Het is namelijk verplicht om de vetafscheiding en slibvangput te gebruiken en regelmatig te legen. Een overvolle of verstopte vetafscheider en afvoerleiding veroorzaakt water- en stankoverlast, doordat de afvalproducten niet goed meer weg kunnen. Dit is niet goed voor uw horecabedrijf. Laat dus uw vetafscheider regelmatig onderhouden en controleren!

Hoe reinig ik mijn vetafscheider?

Het slimst is om uw vetafscheider te laten onderhouden en controleren door een gespecialiseerd bedrijf. Wij van Onderdelinden Rioolservice hebben alle materialen, technieken, gereedschappen én kennis in huis om uw vetafscheider en slibvangpunt deskundig te onderhouden en controleren. Indien uw vetafscheider kapot is, kunt u deze ook door ons laten repareren of vervangen. Geïnteresseerd in onze diensten voor horecabedrijven? Neem dan contact met ons op en wij zullen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Waarom kiezen voor Onderdelinden Rioolservice:

Horecabedrijven Ervaring