Direct contact? Bel dan naar 078-6822710 of stuur een mail naar info@onderdelindenrioolservice.nl

Onderdelinden-Rioolservice_4
Onderdelinden Rioolservice

Ontluchting riool

Hoort u regelmatig een borrelend geluid uit uw riool en heeft u daarnaast ook last van een hardnekkige, moeilijk te verwijderen stank? Dan is de kans groot dat er een probleem is met de beluchting van uw riolering. Dit probleem dient zo snel mogelijk opgelost te worden om de stank afkomstig van dit probleem te stoppen. Gelukkig staat Onderdelinden Rioolservice voor u klaar om problemen zoals deze vakkundig en zo snel mogelijk op te lossen.

Wat is ontluchting riool nou precies?

De functie van uw riool is natuurlijk (afval)water op een snelle en efficiënte manier afvoeren. Voor dit proces van waterafvoering in uw riool is lucht nodig. Deze lucht wordt onttrokken aan de beluchting van uw rioleringsstelsel. Zonder ontluchtingspijp wordt de lucht vaak onttrokken aan bijvoorbeeld een wasmachine of een wasbak. De lucht die bij het verplaatsen van het (afval)water vrijkomt, komt dan vrij uit deze afvoeropeningen. Dit kunt u herkennen aan het borrelende geluid dat het maakt en aan de stank die hiermee gepaard gaat.

Wat zijn de oorzaken van dit probleem?

Het ontbreken of niet naar behoren functioneren van een ontluchtingspijp kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Een afvoer is aangesloten op de beluchting: hierdoor kan de ontluchtingspijp niet functioneren. Dit komt vooral vaak voor bij verbouwingen;
  • Een dikke ontluchtingspijp is vervangen door een kleinere ontluchtingspijp;
  • De beluchting raakt verstopt.

Last van riool ontluchting?

Bent u die borrelende geluiden en de stank die dat met zich meebrengt zat? Wilt u graag dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost? Dan bent u bij Onderdelinden Rioolservice aan het juiste adres voor ontluchting van uw riool. Wij zijn door onze jarenlange ervaring en deskundigheid bijna altijd in staat om de oorsprong van het beluchtingsprobleem te vinden. Hierna wordt, samen met u, bepaald welke oplossingen het beste passen bij het probleem. Door deze efficiënte manier van werken kan het probleem snel gevonden en opgelost worden. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Onze diensten

Kies voor Onderdelinden Rioolservice

Ervaring sinds 1986

No Cure No Pay

Ontstoppen en inspectie