Direct contact? Bel dan naar 078-6822710 of stuur een mail naar info@onderdelindenrioolservice.nl

Ontstoppen
Onderdelinden Rioolservice

Repareren

Eén van de vervelendste gebeurtenissen is het kapot gaan van het riool. Een kapot riool betekent dat er problemen zijn met de doorstroom van (afval)water en vuil naar de hoofdriolering. Hierdoor kan uw riolering verstopt raken of zelfs breken. Op zijn beurt leidt dit weer tot een hoop overlast in uw woning, waaronder een hardnekkige stank die moeilijk te verwijderen is. Laat uw kapotte riolering daarom zo snel mogelijk vakkundig repareren door een gespecialiseerd bedrijf. Hiervoor bent u bij Onderdelinden Rioolservice aan het juiste adres!

Wat zijn de oorzaken van een kapot riool en wat zijn de gevolgen?

Een kapot riool kan veel verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Een riolering gemaakt van gresbuis of andere steenachtig materiaal: deze materialen werden vroeger veel gebruikt voor rioleringen, maar deze materialen staan echter garant voor een verhoogde kans op een kapot riool dan pvc, wat tegenwoordig veel gebruik wordt. Gresbuis is namelijk een erg breukgevoelig materiaal, waardoor uw riolering sneller kapot gaat.
  • Verzakking van uw pand: door verzakking van uw pand kan, ongeacht het materiaal, uw riolering kapot gaan. Op de breukvlakken van de verzakking ontstaat veel druk op de riolering, waardoor de riolering gaat scheuren. Aan deze scheuren kan dan weer afval blijven hangen, waardoor er op zijn beurt weer een verstopping kan ontstaan. Bovendien kan door een verzakking het zand rond de gescheurde rioolbuis wegspoelen, waardoor zelfs de bestrating kan verzakken.
  • Wortelgroei van omliggende bomen: de wortels van eventueel omliggende bomen kunnen op de lange termijn in uw riool gaan groeien. Het gevolg: verstopte riolering. Dit probleem kan op de korte termijn verholpen worden door speciale apparatuur, maar de enige oplossing op de lange termijn is het compleet vervangen van het riool.

Mijn riool is verstopt: wat nu?

Om ernstige gevolgen (zoals hierboven beschreven) te voorkomen, is het belangrijk dat u snel ingrijpt. Neem dus contact op met Onderdelinden Rioolservice om uw riool zo snel mogelijk te laten repareren. Wij beschikken over de modernste technieken en gereedschappen, zoals rookdetectie en camera inspectie, om het probleem te vinden en te verhelpen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op en we zullen kijken wat we voor u en uw riool kunnen betekenen.

Kies voor Onderdelinden Rioolservice

Ervaring sinds 1986

No Cure No Pay

Ontstoppen en inspectie

Gegevens

Noordeinde 196
3341 LW Hendrik Ido Ambacht
Nederland

Contactformulier

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyvoorwaarden. (*)